just-smile
just-smile
just-smile
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالجنرال ادمأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 اكلات مصريه صميمه ... حتى المصريين ميعرفوهاش ....

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
حبيبه
جنرال نشيط
جنرال نشيط
حبيبه


عدد المساهمات : 210
نقاط : 52484
تاريخ التسجيل : 29/01/2010
العمر : 31

اكلات مصريه صميمه ... حتى المصريين ميعرفوهاش .... Empty
مُساهمةموضوع: اكلات مصريه صميمه ... حتى المصريين ميعرفوهاش ....   اكلات مصريه صميمه ... حتى المصريين ميعرفوهاش .... Emptyالسبت يناير 30, 2010 5:11 pm

الاكلة الاولى: المخروطة
اكلة تنتشر فى الوجه البحرى و القبلى ولكن باختلاف الاضافات
عبارة عن دقيق وماء وملح بسيط بدون مقادير حتى تتكون معك عجينة شبه عججينة السمبوسك وتفرد بالنشابة ثم تقطع بالسكين لشرائح طولية رفيعة شبه الاسباجتى ويفضل استعمال ماكينة اللازنيا نفردها فيها ثم نقطعها شرائح ثم فى حلة البخار نضع فى الجزء السفلى ماء يغلى و فى الجزء العلوى قطعة شاش ونضع شرائح العجين ونغلق عليها حتى تنضج بالبخار
للاكل : فى الوجه القبلى يسمونها المخروط فقط ويضيفون لها العسل الاسود
وفىالوجه البحرى اسمها مخروطة ويضاف لها سكر بودرة او عسل نحل يذوب فى لبن دافئ وممكن سمنة حسب الرغبة





الاكلة التانية: الحلبة الساقعة
طحن حبوب الحلبة حتى تصير بودرة ثم تستعمل كعصير التانك لعمل العصير تذوب فى ماء بارد مع السكر حسب الرغبة
وهو مشروب صعيدى صميم يستعمل للتغلب على حر الصعيد ويقال ان تاثيره اشد من اى مروحة او تكييف فى الترطيب يعنى تحس بعد ما تشربه انك واكل مكيف 2 حصان




طريقة عمل الشلولو:
دى اكله فرعونية صميمة ومشهورة قوى لدى الاخوة الاقباط خصوصا ايام الصيام
وهى عبارة عن

كوب ماء بارد

1 ليمونة

نصف بصلة (مقطعة قطع صغيرة)

6 فصوص ثوم (مفروم)

1 كوب ملوخية ناشفة

ملح حسب الطلب



توابل (شطة - كمون)
والطريقة
نضع الماء على النار ثم نضيي البصل و التوم ثم الملوخية مع التقليب ثم التوابل حسب الرغبة
ثم الليمون بقشره
وبعدين فى ناس بتحطها فى الخلاط مع رز مستوى وتضرب جيدا ثم تؤكل




ودى بقى طريقة تحضير المشبك سهل وبسيط

الصعوبه كلها فى القمع

المكونات
لكل مقياس دقيق
نصف مقياس نشا
اى
كيلو دقيق يضاف اليه نصف كيلو نشا + ملعقه كبيرة خميرة
ويتم عمل مستحلب مثل الكريمه السائله او الطحينه ( لاهو سائل ولا هو عجينه ) باضافه الماء
ويترك المخلوط ليتخمر لمدة ساعتين على الاقل
ثم يضع المخلوط فى القمع ممكن فى كيس الحلوانى بس خلى الفتحة صغيرة وممن بعبوة صابون غسل الاطباق بعد غسلها جيدا طبعا وتشكلى المشبك عند قليه فى الزيت المغلى
وفور النضج
يغمر فى شراب العسل مع مراعاة ان يكون القطر ثقيل جدا ويضاف له ماء الورد وملعقة سمنه "نص كوب ماء لكل كوب ونص سكر وملعقة فانيليا وماء ورد وملعقة سمنه
يمكن اضافه الوان متعددة للخليط قبل القلى
بس المشبك الاصلى مفيهوش الوان



ودى طريقة القلقاس بالسلق


[size=16]كل كيلو قلقاس حزمة سلق وحزمة كسبرة وقليل من التوم المفروم
سلق اللحم او البط يفضل دائما شوربة دسمة
تقشير القلقاس أقوم بمسحه بفوطة ناشفة افضل من غسله او غسله غسلة خفيفة ثم اضافته للشوربة مع اللحم ونتركه حتى ينضج
بقطيف الكسبرة والسلق ونخرطهم ثم نضع السمن فى طاسة وعليها الخضرة والثوم و نظل نقلب حتى نسمع صوت خشخشة يعنى الخضرة أصبحت ناشفة تماما وقل حجمها جدا ولا تحترق ثم نقوم بدقها فى الهاون ( طحنها جيدا ) ثم نضيفها على القلقاس قبل أن رفعه من على النار و ونتركه يغلى غلوة ونرفعه من على النار وبالهناء
القلقاس المسقعة
**************
الطريقة :
بعد تقشير ومسح القلقاس يقطع الى نصفان ثم ال شرائح (أقل من سمك البطاطس الصينية) بالعرض ثم نحمره فى سمن أو زيت نباتى ثم نحضر لحم عصاج ( مفروم خشن ومحمر مع البصل ) ثم نقوم بعمل الصلصة ونضعها على العصاج ونرص جزء من القلقاس فى صينية فرن بايركس أو فخار وعليها جزء من العصاج والصلصة وهكذا بالتبادل وأخر طبقة تكون من العصاج وعلى الوجه شرائح من الطماطم المقطعة ونضيف صلصة طماطم متبلة أو مرقة دجاج

المسقعة منقول بس بالخضرة انا بعرف اعمله






العيش الشمسى :
العيش الشمسي 'الملتوت' يصنع من دقيق القمح ويمر بست مراحل.ويتم عمل عجينة الخميرة في الليلة السابقة للخبيز حيث يتم وضع خميرة البرباسة في اناء صغير ويضاف كيلوجرام من الدقيق وكمية من الماء الدافيء ويتم العجن حتي تصبح العجينة سائلة ثم يغطي الاناء بغطاء محكم ويترك حتي صباح اليوم التالي. وفي الصباح تقوم سيدة عفية ذات مهارة بعملية العجين.
وتستغرق مرحلة العجين ساعة تقريبا وبعدها يتم تجريص 'تقريص' العجين اي تقطيعه الي قرص صغيرة وترص الدور 'جمع دورة' تحت اشعة الشمس حتي يتم التخمير ثم تقوم احدي الفتيات المشاركات في العجين بعملية التجريح بعملية التجريح بواسطة سلاعة 'شوكة نخيل' والتجريح هو عمل خط دائري حول قرص العجين وفي المنتصف يتم عمل الرقم 11 والخط الدائري هو معتقد فرعوني يرمز الي الاله 'رع' رمز قرص الشمس.









المكرونة باللبن "طبق حلو" من الوجه البحرى
مكرونه اقلام التى تستخدم فى طاجن المكرونة بالبشامل بتتسلق مع لبن وسكر وسمن لغاية ماتسيح ومعالم المكرونه تنتهى وتبقى وبعدين تتحط فى صينيه وطبعا فيها مكسرات وزبيب وبعدين يتحط على وش الصينيه سمن ..وتدخل الفرن..........

[/size]


المــديــــــدة:
هى عبارة عن عشا رائع وسهل جدا بشرط توافر العيش الشمسى سبق شرحه

تجيبى العيش وتقطعيه قطع فى طبق عميق "مرة مكنش عندى عيش شمسى عملتها بتوست" بس مكنتش اصلى طبعا
وبعدين فى كنكة صغيرة نحط لبن مع دقيق مع ملح بسيط ونضعه على النار حتى يتماسك يبقى شبه الكاسترد بس اخف شوية
وبعدين نحطه على العيش ونوزعه بالتساوى ثم نضيف كمون صحيح قليل منه على الوجه
وبالهنا و الشفا
ملحوظة متاكلوش كتير عشان هى تقيله





الشعرية باللبن
وهى عبارة عن شعرية عادة نحمصها فى طاسة حتى تحمر ثم نضيف اليها اللبن تدريجيا يعنى شوية ولما تغلى نزود وهكذا حتى تستوى لان لو صبينا اللبن مرة واحدة هتتشربه وتعجن وهى المفروض تبقى شبه الشوربة وبعدين نزودها ملح حسب الرغبة
وطعمها تحففففففففففه...
وفى اكله كمان بالشعريه هى
الشعرية بالسكر:
نسلق الشعريه فى ماء عادى حتى تنضج وتشرب مائها ثم نضيف لها السكر وناكلها بالهنا و الشفا

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
????
زائر
Anonymous



اكلات مصريه صميمه ... حتى المصريين ميعرفوهاش .... Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات مصريه صميمه ... حتى المصريين ميعرفوهاش ....   اكلات مصريه صميمه ... حتى المصريين ميعرفوهاش .... Emptyالأحد مارس 14, 2010 7:21 pm

ههههههههههههههههههههه
اكلات حلوة

انا اكلت معظمها

على فكرة


مرسى جدا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
تكفينى الذكرى
جنرال مزاجه عالى
تكفينى الذكرى


الوسام : اكلات مصريه صميمه ... حتى المصريين ميعرفوهاش .... Wesam-mod
عدد المساهمات : 619
نقاط : 54749
تاريخ التسجيل : 05/08/2009

اكلات مصريه صميمه ... حتى المصريين ميعرفوهاش .... Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات مصريه صميمه ... حتى المصريين ميعرفوهاش ....   اكلات مصريه صميمه ... حتى المصريين ميعرفوهاش .... Emptyالثلاثاء مارس 16, 2010 11:25 pm

ميرسى على الاكلات الحلوه دى

وعايزين نشوف عمايل ايديكى بئا ههههههه

تقبلى مرورى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://merooo2.yoo7.com/
ميدو
جنرال جااامد
جنرال جااامد
ميدو


عدد المساهمات : 425
نقاط : 54408
تاريخ التسجيل : 18/08/2009

اكلات مصريه صميمه ... حتى المصريين ميعرفوهاش .... Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات مصريه صميمه ... حتى المصريين ميعرفوهاش ....   اكلات مصريه صميمه ... حتى المصريين ميعرفوهاش .... Emptyالإثنين أبريل 26, 2010 9:26 pm

مشكووووووووووره جدا
تسلم الايادى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حبيبه
جنرال نشيط
جنرال نشيط
حبيبه


عدد المساهمات : 210
نقاط : 52484
تاريخ التسجيل : 29/01/2010
العمر : 31

اكلات مصريه صميمه ... حتى المصريين ميعرفوهاش .... Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات مصريه صميمه ... حتى المصريين ميعرفوهاش ....   اكلات مصريه صميمه ... حتى المصريين ميعرفوهاش .... Emptyالسبت مايو 01, 2010 12:03 pm

ميرسى علمى مروركم
وان شاء الله هتشوفو وصفات حلوه اوى هعملها بايديا يا تكفينى الذكرى
وعايزه رايكم فيها

مشكوووورين
اكلات مصريه صميمه ... حتى المصريين ميعرفوهاش .... Nsaayat12c02778de
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اكلات مصريه صميمه ... حتى المصريين ميعرفوهاش ....
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
just-smile :: قسم الاسره :: المطبخ-
انتقل الى: